Informasjon

Massasjen gir en følelse av velvære og avslapning og øker sirkulasjonen i kroppen. Den er avstressende, urodempende og er en motivasjonsfaktor for å holde vonde muskler i sjakk. Massasje forebygger skader og gir økt velvære og energi. I tillegg påskyndes heling av skader. Men og gjennomen massasje kan man få åpne for våre sanser, vekke noe til live i oss, slik at vi kan åpne oss for mer i livet og kjærligheten.

Man kan sammenligne denne form for massasje som jeg bruker med en bilmekaniker. Når en bil kommer inn på verkstedet etter en kollisjon, og eieren forteller at rattet rister under kjøring, vil bilmekanikeren forsøke å finner årsaken.
Etter å ha undersøkt rattet (symptomene) og fastslått at det ikke vil hjelpe å skifte ut dette, leter mekanikeren etter feilen videre bakover i årsakskjeden - rattstammen, styreoverføringen, hjulopphenget, felgene og dekkene.

Slik er det med oss mennesker også. Årsaken til problemene våre behøver nødvendigvis ikke ligge der hvor vi har vondt. Smertene kan ha sitt opphav et helt annet sted i kroppen. Jeg tilbyr et helsetilbud basert på et bredt spekter av terapiformer. Jeg prøver å sette sammen en behandling ut fra hvert enkelt pasients plager og har fokus på å finne årsaken til problemet.

Jeg vet at samarbeid mellom ulike terapiformer kan gi større sjanse for å bedre helseplager, derfor er det viktig at gjennom behandlingen der blir ett samarbeid med klienten. Jeg samarbeider også med andre terapeuter.


Som dere ser fra velkomst siden har jeg bilder av vanndråper, Vann er viktig for oss, den sørger for at mineraler og sporstoffer kommer rundt til hver enkelt celle i kroppen. Derfor trenger vi vann, for å kvitte oss med giftstoffene i kroppen - vann er det beste biologiske oppløsningsmiddelet. Det fremmer gjennomstrømningen av blod til alle organer, setter igang stoffskiftet og forsterker kroppens eget immunforsvar.  Et utilstrekkelig vanninntak kan forstyrre kroppens vannbalanse alvorlig, og føre til skadelig påvirkning av forskjellige kroppsfunksjoner. 

Vann er imidlertidig ikke kun livsnødvendig, det er også et pleiemiddel og et middel til velbehag.  Få minutter etter inntakelse av vann er ikke kun tørsten stillet, men også kroppscellene er forsynt med mer oksygen. Vann inneholder ingen kalorier. Den gir  åndelige velvære. Dagen burde alltid starte med ett glass vann. Dere vil alltid få ett glass vann etter en behandling, det vil lindre og gi en ekstra effekt.


Behandlings former

Klassisk massasje


Dette er den mest kjente massasjeformen i Vesten, og er en kombinasjon av stryking og knaing utført med olje. Klassisk massasje benyttes til alt fra generell avspenning til lindring av spesifikke problemer.
· Øker blod- og lymfesirkulasjonen 
· Reduserer smerter og stivhet i muskler og ledd 
· Stimulerer nervesystemet og immunforsvaret 
· Forebygger en rekke helseproblemer 
· Gir fysisk og psykisk velvære

Healing

Å motta healing har ingenting med tro å gjøre. Det viktigste er å stille med et åpent sinn og være villig til å ta imot det som akkurat din kropp trenger. Under healing kan klienten oppleve stor ro, indre harmoni, sitringer og prikking i kroppen. Mange sovner eller døser av i perioder, og føler stort velbehag under behandlingene. Når man ikke kjenner store ting under en healing er det oftest fordi det arbeides på en annen frekvens enn den man til vanlig har kontakt med. Healingen kan likevel være svært virksom hvor man kan merke endringene etter en tid. En forklaring er at healingen gjør noe med årsaken til problemet. Å bruke healing som en metode for å bli frisk er en ting. Bruk av healing i personlig og spirituell utvikling er like viktig. Healing gjør som sagt noe med det grunnleggende i oss, avdekker og viser oss den vi er. Sitat "The greatest healing therapy is friendship and love". - Hubert H. Humphrey

Triggerpunktmassasje


Triggerpunkter kjennetegnes ved at de gir strålesmerte, det vil si at smerten ofte oppleves i andre områder enn der problemet sitter. Andre symptomer kan være nummenhet, ilinger, kuldefølelse eller krafttap.
Vanlige triggerpunkter sitter i skulderområdet med symptomer i armene, og i setemusklene med symptomer i bena. Ofte skyldes "isjias" setespenninger, uten at det er noe galt med ryggen.
Behandlingen er en kombinasjon av massasje, trykking og tøyning.
I tillegg til dette bruker jeg en teknikk fra Kina(Osteoterapi) som de gamle Tai Chi krigere brukte. Her stimulerer vi triggerpunkter (knokkelhinnen) som er godt forsynt med nerveender og blodkar.
Det kan av og til føles litt ubehagelig underveis, men er særdeles effektivt og gir en god følelse av frihet etterpå.

Akupunktur


Hva er akupunktur? Ordet "akupunktur" er det latinske navnet som jesuittiske misjonærer satte på denne måten å behandle sykdom på. "Aku" betyr nål, mens "punktur" er avledet av ordet "pungere" som betyr å stikke.
Den opprinnelige kinesiske betegnelsen på behandlingsformen er Zhen Jiu, der Zhen betyr å stikke, mens Jiu betyr å brenne. Dette tyder på at bruken av moxa (tørket burot eller artimisia vulgaris) for å varme opp bestemte punkter eller områder på kroppsoverflaten opprinnelig var like vanlig som nålebehandlingen ettersom varme-aspektet er innbakt i selve det kinesiske begrepet.
Ved akupunktur stikkes tynne nåler inn i kroppen på bestemte steder, og det finnes ca 800 slike definerte "klassiske" punkter som alle har bestemte funksjoner.
Dette er ikke spesielt smertefullt - det kan for eksempel ikke sammenlignes med et sprøytestikk - men heller ikke totalt smertefritt. For at man skal få terapeutisk effekt, prøver akupunktøren å oppnå såkalt de qi hos pasienten. Dette kan være følelsen av en slags stråling eller sitring som radierer ut fra punktet og sprer seg langs meridianen, eller arte seg som et lite elektrisk støt.
Dersom de qi uteblir, vil også effekten bli minimal.

Kopping (dypvevsmassasje)


Kopping har lang historie i forskjellige former for østlig medisinsk behandling. Teknikken stammer trolig fra Kina, men her strides de lærde.
Kopping har også blitt benyttet i vesten i lang tid, og som en
moderne behandlingsform, har den oppstått i Russland og Tyskland. 
I de senere årene har kopping blitt gjenopptatt for fullt og er nå en populær og utbredt terapiform.
Det grunnleggende i behandlingen er å øke blodgjennomstrømningen i muskulaturen og dermed aktivisere kroppens eget helbredelsessystem.
Det benyttes kun en glasskopp, som det jobbes aktivt med under hele behandlingen. Denne er festet til en gummiball, som klemmes sammen for å danne vacuumet.

Behandlingen begynner bestandig på et bestemt punkt og koppen blir deretter satt i bevegelse - etter et eget system.
Dette er en svært dyptgående form for massasje.

Ørelysbehandling / Otopati

Begge ørene behandles etter hverandre, hvert lys brenner i ca 10 -12 min. Lyset settes i øreinngangen. Man vil hører en behagelig knitring og susing fra flammen. Dette fører til en følelse av behagelig varme og en trykkstabilisering i øre-, panne- og bihuleområde, som kjennes svært befriende.


Hurum, Klokkarstua.  Bestill time i dag 90054475